HusseinCheayto
How to Become Successful

HOW TO BECOME SUCCESSFUL- EPISODE 4- Fernando Lira

In this episode, I will be hosting Fernando Lira, a Brazilian self-taught developer. Fernando is a talented software engineer, senior PHP developer, and an experienced system administrator. Over to Fernando...

1- How did you kickstart your career?

Answer: I started when I was 14 years old. It was just a hobby. I had to create a website to store my games to share with everyone.
I learned Perl and PHP by watching tutorials and websites. Professionally, I started with Support Analyst on Brazillian dial access provider.

2- What would you say is the #1 key to success in your business?

Answer: Do the basics very well done.

3- What's your advice for newbies and fresh graduates?

Answer: My advice for them is to be patient, show progress on Github, and attend community events as much as they can.

4- What 3 things does anyone starting in your industry need to know?

Answer:
1- Joining can be difficult.
2- Study whenever possible.
3- Practice whenever possible.

Related Article: Top 5 Web Developers You Should Follow to Succeed Without a Degree.

5- How do you deal with failures?

Answer: I get sad. However, I think about what went wrong and what I shouldn't do next time.

6- How do you keep yourself motivated?

Answer: I Like technology. Also, I love to keep learning and helping friends and co-workers.

7- What are your success habits?

Answer:
1- Buy and read books.
2- Practice my programming skills.
3- Search for new things.
4- Sleep and have fun.

Related Article: How to Achieve Your Personal Goals in 12 Months

8- Who is your inspiration?

Answer: My dad, who always works hard.
My family and some people who have gone through my life.

9- If you could go back and do anything differently on this career path, what would you do?

Answer: I would study more Java, Brazilian companies love it.

10- What's your plan for the coming year? Is there any new project that you're working on?

Answer: I am currently unemployed and looking for new opportunities.
I really want to participate in big projects that make a difference for many people.

Related Article: HOW TO BECOME SUCCESSFUL- EPISODE 3- BRYAN GUERRA

11- How can people contact you?

Answer: You can find me on Linkedin and GitHub
At the end of this interview, I would like to thank Fernando for his time and for giving me this exclusive and great interview.

Want to become successful too? Join my email list and you will receive articles, freebies and free 30 minutes 1 on 1 online coaching session from our talented and experienced developers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating*